ANIMUJ.PL

animuj.pl - pierwszy polski portal poświęcony animacji 2D
Teraz jest Cz lip 27, 2017 17:41

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt lis 13, 2012 21:17 
Offline
młody adept
młody adept

Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 23:57
Posty: 27
Cześć!
Mam następujący problem; Kiedy podłącze przez USB Canona 600 D do komputera i włączę funkcję animacji poklatkowej w programie corel videostudio pro x5 to niestety program nie czyta aparatu- jest ciemna plansza.
Dodam, że z canonem 5D mk II nie mam problemu i program ten aparat czyta.
jeśli ktoś wie, w czym może tkwić problem, to bardzo proszę o pomoc.

Ponadto doradźcie jakich programów do animacji używacie wy i czy byłyby one kompytybilne z aparatami wymiennionymi powyżej. Interesuje mnie też miejsce, gdzie ten program można kupić i jego cena.

Pozdrowienia!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 14, 2012 19:30 
Offline
art director
art director

Dołączył(a): Pn lut 15, 2010 03:03
Posty: 323
Lokalizacja: Warszawa
Skoro to nie EOS to duże prawdopodobieństwo, że aparat po prostu nie współpracuje z programem. Jeśli do sprzętu dodawany był programik umożliwiający podgląd na żywo na ekranie komputera, a po cyknięciu zdjęcia pokazuje się ono w osobnym oknie, to ja polecam nałożenie jednego okna na drugie i włączenie przezroczystości okna przy pomocy darmowego programiku (PowerMenu lub Glass4k- ale ten zawsze ma coś do antywirusa). Ja tak zrobiłem i jest super. O wiele to tańsze niż programik za 800zł tylko po to aby widzieć poprzednią klatkę.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 14, 2012 21:15 
Offline
młody adept
młody adept

Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 23:57
Posty: 27
Canon 600D to EOS, więc to raczej odpada.
A jakie znasz dobre programy do animacji w polskiej wersji językowej, których koszt nie przekracza właśnie 700-800 zł?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 15, 2012 09:38 
Offline
art director
art director

Dołączył(a): Pn lut 15, 2010 03:03
Posty: 323
Lokalizacja: Warszawa
AnimatorHD Personal (jeśli nie chcesz do komercyjnego jest tańsza wersja Home) kosztuje około 453zł i z tego co widzę współpracuje z Twoim aparatem. Ściągnij sobie trialówkę i sprawdź, bo wiele modeli niby działa... tylko bez liveView, więc po co wówczas taki program to ja nie wiem.
Ewentualnie spróbuj z darmowym MonkeyJam i doklej kamerkę internetową do aparatu.
Mam jeszcze taką myśl, że możesz za-eksperymentować z włączaniem aparatu przed i po uruchomieniu programu, jako że czasem ma to znaczenie (czasem trzeba też coś kliknąć na ekranie LCD).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 15, 2012 17:42 
Offline
moderator
moderator

Dołączył(a): Cz lut 14, 2008 09:41
Posty: 981
Lokalizacja: Gorzów WLKP
Ja polecam
www.dragonframe.com/
Nie jest po polsku, ale wspiera live view dla canona 600D
Cena 295$


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL