ANIMUJ.PL

animuj.pl - pierwszy polski portal poświęcony animacji 2D
Teraz jest Pn cze 26, 2017 11:21

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N kwi 01, 2012 20:28 
Offline
młody adept
młody adept

Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 23:57
Posty: 27
Witam!
Dlaczego corel videostudio pro x4 nie czyta canona 5d mk II, kiedy próbuję wykonać animację?

Pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 02, 2012 10:44 
Offline
właściciel studia
właściciel studia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So cze 07, 2008 23:44
Posty: 559
Ściągnąłem triala tego programu i przeraziło mnie, jaki z niego muł. Domyślam się, że chodzi ci o ten nowy moduł do animacji poklatkowej, ale tutaj raczej nikt ci nie pomoże. Trzeba napisać do pomocy technicznej Corela lub poszukać listy aparatów wspieranych przez program. Chociaż co jak co, ale Canona powinien obsługiwać...

_________________
Short films

One-of-none.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 02, 2012 20:44 
Offline
młody adept
młody adept

Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 23:57
Posty: 27
To powiedz proszę, jaki program podpasuje pod canona 5 D mk II.
Sciągnąłem anima Dv - nie działa
helium - Nie działa
Stop motion pro 7 - nie dziala
MonkeyJ - nie dziala
Dzialal tylko trialowa wersja dragon frame (za pomocą której zrobiłem animacje zamieszczoną w dziale warsztat)
Już mnie nerwica wziela, ale jakoś przejechalem na dragonfram'ie - ograniczeniem tej wersji jest możliwość zrobienia tylko 50 zdjęć w jednym projekcie...
Czekam na propozycję:)!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 02, 2012 21:33 
Offline
art director
art director

Dołączył(a): Pn lut 15, 2010 03:03
Posty: 323
Lokalizacja: Warszawa
Nie wymieniłeś jeszcze AnimatoraHD : )..
Masz jeszcze alternatywy: http://stopmotionmagazine.com/wp-conten ... sue-14.pdf strona 20 - Jeśli wydaje Ci się przekombinowane to zważ że goście wykonali w ten sposób już co najmniej 50 minut animacji.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 02, 2012 22:23 
Offline
właściciel studia
właściciel studia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So cze 07, 2008 23:44
Posty: 559
I jeszcze Toon Boom Studio :D
http://beta.toonboom.com/home-users/too ... o/features

Nie zajmuję się animacją poklatkową, dlatego nie potrafię wskazać, który program będzie współdziałał.

W najgorszym wypadku możesz kupić wężyk do aparatu, żeby pstrykać bez poruszeń. Też nie wiem dokładnie, gdzie, za ile i jak.

_________________
Short films

One-of-none.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 02, 2012 23:05 
Offline
art director
art director

Dołączył(a): Pn lut 15, 2010 03:03
Posty: 323
Lokalizacja: Warszawa
Sądząc po filmiku jakiegoś Canon EOS to łapie.
Onion skina nie zademonstrowali, ale suwak z napisem LightTable myślę właśnie do tego służy, więc z minusów wymienił bym tylko cenę...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N kwi 08, 2012 22:40 
Offline
wasz ukochany admin
wasz ukochany admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn cze 19, 2006 18:57
Posty: 1650
Lokalizacja: Bristol UK
zgrubczyk napisał(a):
Ju¿ mnie nerwica wziela, ale jako¶ przejechalem na dragonfram'ie - ograniczeniem tej wersji jest mo¿liwo¶æ zrobienia tylko 50 zdjêæ w jednym projekcie...


nie w jednym projekcie, a w jednym ujeciu 'take'
a w jednym projekcie mozna miec chyba tyle takow ile sie chce ;)

tylko kurcze trial za krotki :roll:
i fakt nie przypadl mi jakos specjalnie, ale moze to wlasnie przez ten krotki trial i zbyt duzo opcji w programie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 13, 2012 08:33 
Offline
młody adept
młody adept

Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 23:57
Posty: 27
Witam!
Czy znajdę w internecie liste programów do stop-motion, które współpracują z canonem 5D MK II?
Czekam na odpowiedź


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 13, 2012 10:32 
Offline
animator
animator

Dołączył(a): Pn lut 25, 2008 22:35
Posty: 238
Jak bedziesz czekal to nie znajdziesz... :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 13, 2012 13:39 
Offline
młody adept
młody adept

Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 23:57
Posty: 27
Lub jeśli wy jakiś znacie, to proszę o podpowiedź.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 13, 2012 23:36 
Offline
wasz ukochany admin
wasz ukochany admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn cze 19, 2006 18:57
Posty: 1650
Lokalizacja: Bristol UK
jaki masz system operacyjny? czy nie musisz doinstalowywac jakichs sterownikow do canona? przewertuj manuale programow, tam jest zapewne wypisana kompatybilnosc ze sprzetem i ustawienia aparatu jakie musza byc by dzialal poprawnie z programem.

wlasciwie to juz wylistowales co lepsze programy do animacji i chyba nic wiecej nie znajdziesz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 16, 2012 23:34 
Offline
inbeetweener
inbeetweener
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr kwi 04, 2012 02:33
Posty: 60
Lokalizacja: Łódź / Tuszyn
http://www.picturetrail.com/sfx/album/view/138315 Nick Hilligoss radził sobie w ten sam sposób co wymienił Divagor, kiedyś lustrzanki cyfrowe nie miały podglądów na żywo, przy produkcji Piotrusia i wilka też zawsze na statywie była kamerka do podglądu, najważniejsze to żeby móc zwalniać migawkę bez każdorazowego dotykania aparatu.

_________________
Work In Progress...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 18, 2012 09:40 
Offline
wasz ukochany admin
wasz ukochany admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn cze 19, 2006 18:57
Posty: 1650
Lokalizacja: Bristol UK
Ireneusz napisał(a):
kiedy¶ lustrzanki cyfrowe nie mia³y podgl±dów na ¿ywo


jak tak piszesz to czuje sie baaaaaaaardzo stara :ble:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 18, 2012 11:08 
Offline
inbeetweener
inbeetweener
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr kwi 04, 2012 02:33
Posty: 60
Lokalizacja: Łódź / Tuszyn
Fakt, trochę przesadziłem, było to jakieś 6 lat temu a więc słowo "kiedyś" bardziej pasowało by do zdania: Kiedyś nie było lustrzanek cyfrowych. :P

_________________
Work In Progress...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 19, 2012 21:41 
Offline
wasz ukochany admin
wasz ukochany admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn cze 19, 2006 18:57
Posty: 1650
Lokalizacja: Bristol UK
Ireneusz napisał(a):
Fakt, trochê przesadzi³em, by³o to jakie¶ 6 lat temu a wiêc s³owo "kiedy¶" bardziej pasowa³o by do zdania: Kiedy¶ nie by³o lustrzanek cyfrowych. :P


ha - ha - ha :ble:

mlody chce podpasc wladzy widze :>



wracajac jednak nieco do tematu, to niektorzy nie korzystaja z podgladow w czasie animowania i tez dobrze idzie :P
a kiedys to byly tasmy filmowe i dostawalo sie 8 metrow i ni klatki wiecej na caly film i to musialo wystarczyc, na poprawki i ujecia testowe


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL